Bencze Bertalan írásai

Menü

Nyitólap

Vendégkönyv
/Olvasók írták/

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
látogatók száma
Indulás: 2007-03-21
 
Rövid elmélkedések
Rövid elmélkedések : Pásztorok, nyáj nélkül

Pásztorok, nyáj nélkül


Vajon, találkozott-e Sinka István, József Attilával az életben?
Ennek eldöntéséhez irodalmi, történelmi ismereteim hiányosak. Feltételezem, hogy nem. Pedig nekik, akik oly’ tökéletesen, a gyökerek mélységéig ismerték népüket, találkozni, beszélgetniük kellett volna!

Mert távol lehetett a franzstadti Gát utca és Szabadszállás a Köles-értől, s a Panaszitó-pusztától, de ez a messzeség már régen eltünt, semmivé vált az időben. Az öcsödi kondásfiú és a szalontai Fekete Bojtár azóta már biztosan egybeterelték jószágaikat a közös legelőre. S, hogy véletlen se széledjen szét a nyáj, arra erős garancia a velük lévő Jézus, ki egy személyben pásztor és bárány is.
Magukat magyarnak valló magyarok! Önhitt, vakszívű társaim ezen a földön, kik eszetekre hivatkozva követelitek, hogy˝ jöjjön el az én országom˝, eltorzítva, plagizálva az eredeti Szót, hogy az én országom nem e világból való, gondoljatok csak bele; miféle rosszallást vontok fejetekre!
S elborult tudatú, valóban magyar test-véreim, valljatok hitet!
Hát tényleg csak akkor ismerjük föl az Istent, amikor leghívebb papjaik, írástudóik hiányára kell kegyetlen ráéreznünk? Míg éltek, addig lenéztük, alábecsültük őket, s most, hogy már nincsenek köztünk, akkor kell, hogy némán vádló igazságuk fölriasszon? Amennyiben így van, akkor az igazság valóban Odaát van! Ott, a rég-álmokban, amik nem is álmok, s a halálban, mely biztosan nem az elmúlás, a nem-lét dimenziója. Mint, ahogy a tudós tudása sem múlandó annak halála után, úgy élnek velünk ők.
˝Magatokban keressétek az Istent˝ – mondta Jézus, jól tudva, nem lehetetlenre bíztat minket. De akkor miért nem keressük, miért is nem találjuk meg? Mert a tál lencsével telerakott has telítettsége, s a kikönyökölt, munka nélkül is jól jövedelmező állás, vagy az évenként lecserélt luxusautó és a kacsalábú-palota elérésének vágya, Istent belőlünk végleg kiszorította?
Bizony mondom!: Sinka István a dermesztő téli pusztán, a, még gőzölgő ganéjban állva, közelebb volt hozzá, mint ma mi vagyunk! S József Attila Szabadszállásról hazajövet, mikor a ˝Mamának˝ csirkét hozott, a vonat tetején meglapulva is boldogabb volt, mint mi márkás kocsijainkban, mert ő gyermeki szeretettel, tiszta szívvel csupán csak adni akart. Hol vagyunk mi már ettől, az egyszerű szót sem igénylő önzetlen szeretettől? Hihetetlen-messze! Mi már csak kapni akarunk!
Kitől? Akiben nem is hiszünk? És mi végre?
… Üresek vagyunk… megmérettettünk, s könnyűnek találtattunk…
Nagyon igaz: ha szeretet nincs bennünk, bizony, semmik vagyunk

 

Írásaim

Gondolatok

Szerelem

Hit/vallás

Csapongók

Emlékezések

Somolygók

 

Ajánlott oldalak

Marianna versei

Verslap

Magyar tájakon

 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!