Bencze Bertalan írásai

Menü

Nyitólap

Vendégkönyv
/Olvasók írták/

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
látogatók száma
Indulás: 2007-03-21
 
Hit/vallás
Hit/vallás : Apokrif…

Apokrif…


…(részlet Pál apostol leveleiből)

˝ Ezt még elmondom nektek, Jézusban szerelmetes testvéreim, talán lesz, akin segíteni tudok. Jól figyelmezzetek rám; érdemes feljegyezni!:
A szélhűdés, vagy agyvérzés, (lesz kor, melyben majd infarktusnak is nevezik) nem úgy érkezik, mint derült égből a villámcsapás! Jelzem: Nem váratlanul!
Úgy képzeljétek el, hogy ti álltok egy nap sütötte réten, s szellő sem rezdül körülöttetek.
… A hegynek ezen az oldalán…
De amit egyelőre nem észleltek, az a domb ellentétes felén már készülődik ellenetek. Ezt ti, éppen a hegy miatt nem láthatjátok, de tudjatok róla, hogy van!
Ott már készülődnek a felhők: tornyosulnak, ágaskodnak. Fehér, bárány-pamacsokból mély-fekete bivaly-felhőkké alakulnak át, gyülekező, felgyülemlő gondjaitok sokasága. Minden elhazudott, ésszel letagadott, szívetek alján elfektetett vétkeitek, bűnötök, s fájdalmatok immár tömör vész-sötét viharfellegekké állnak össze. S amiről úgy gondoltátok, hogy eltűnt az Időben, (óh! annak már nyoma sincs régen!) adott pillanatban, gyilkos szándékkal összesűrűsödnek, s életetek ellen fölindulnak.
… S aztán egyszer csak meglátjátok átkúszni ezt az elhihetetlenséget a hegycsúcs fölött…
Még nem is fölöttetek, de már az elmúlás semmivel össze nem téveszthető, őszből-télbe hajló illatát, hangulatát megérzitek.
Jelei ennek: Nyelveteken megkeseredik a nyál. Homlokotok és hátatok verejték fürdeti, fületekben tenger-zúgás indul, s szívetekbe szúr valami, ami kis idő múltán tüdőtöket is könyörtelenül bezárja. Még kapkodnátok levegő után, de már nem lehet…
Szerelmetes testvéreim az Úrban! Most ti azt kérditek tőlem, Isten gyarló senkijétől, hogy ezt az állapotot, végkifejletet miképpen lehet megelőzni, s lehet-e egyáltalán? Aggodalmatok érthető, de sokatok számára tán kiábrándítóan fog hatni egyszerű a válaszom.
Mindösszesen ennyi: Tisztán éljetek!
Amikor ideje van; dolgozzatok! S munkátokat örömmel végezzétek, különben áldás nincs rajta! Amikor ünnepelni kell, az Ünnepet megtartsátok! S az ünnep: Ünnep legyen, ne dorbézolás!
Végül is mindent szabad! Hiszen ez a szabadság az Istentől való származás emléke!
De amit cselekedtek, mindent csak mértékkel! Egymásnak fájdalmat ne okozzatok, hiszen mindannyian egymás testvérei vagytok! Meg kell, hogy értsétek; az a fájdalom, mit társatoknak okoztok, hozzátokelőbb-utóbb visszatalál! Aki ezt tagadni akarja; megteheti, de lelkiismerete elraktározza.
… Ott, a hegyen túl…
És ne féljetek egymást szeretni!
Mert nincsen más, halált megvető, visszatartó gyógyszer!
Istenben-közös Testvéreim!
Meglehet, én már későn lebbentettem fel a fátylat arról a titokról, mely valójában nem is titok, hiszen ez mindannyiunk közös (rejtett-ismert) tudata, mégis, közületek ha csak egynek is segíthettem; már megérte, hogy éltem.
… és csak is akkor érte meg.˝

 

Írásaim

Gondolatok

Szerelem

Hit/vallás

Csapongók

Emlékezések

Somolygók

 

Ajánlott oldalak

Marianna versei

Verslap

Magyar tájakon

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok